Duurzaam Materiaal

Al meer dan 50 jaar bestaat er piepschuim, of ook wel EPS (expanded polystyrene) de vrijwel altijd witte kunststof bolletjes. Gemaakt van de reststof uit aard olie (styreen) met toevoeging van lucht vormen ze vederlichte bolletje die met stoom aan elkaar worden geplakt.

EPS-piepschuim snijden
EPS-piepschuim snijden

Kerst Koopman Design verduurzaamt alle meubels met een oplosmiddelvrije coating en watergedragen verf. Het resultaat: een super licht en hard kunststof product dat vele toepassingen kent en zeer goed recyclebaar en onschadelijk is voor het milieu. Piepschuim bestaat voor 98% uit lucht is zeer sterk en vorm vast. Kerst Koopman Design maakt gebruik van deze unieke eigenschappen en ziet als geen ander de oneindigheid in mogelijkheden voor gebruik in interieur ontwerpen, meubelproductie, standbouw en industrie.

Of het nu een eigen ontwerp of een ontwerp van een klant is, een bijzonder eindproduct is gegarandeerd!

Duurzaam

Bij de productie van de artikelen wordt nadrukkelijk gelet op hergebruik van het restmateriaal. Het overgebleven piepschuim krijgt een functie in nieuwe projecten of wordt volledig recycled tot nieuw piepschuim. Want dat is een van de unieke eigenschappen van piepschuim, het is volledig herbruikbaar en daarmee ook duurzaam materiaal.

Hoe wordt EPS gemaakt?

Wil je zien hoe piepschuim ontstaat en gemaakt wordt? Bekijk dan dit leuke filmpje van het ZAPP programma KLOKHUIS, duidelijker kunnen wij het niet vertellen.