Duurzaam

Al meer dan 50 jaar bestaat er EPS (expanded polystyrene), of ook wel piepschuim of tempex genoemd. De vrijwel altijd witte kunststof bolletjes zijn maakt van de reststof uit aard olie (styreen) met toevoeging van lucht vormen ze vederlichte bolletje die door middel van stoom, in een hele grote matrijs, uitzetten en in elkaar worden geperst tot hele grote blokken.

EPS-piepschuim snijden
EPS-piepschuim snijden

EPS bestaat voor 98% uit lucht is zeer sterk en vorm vast. KKD maakt gebruik van deze unieke eigenschappen en ziet als geen ander de oneindigheid in mogelijkheden voor gebruik in interieur ontwerpen, meubelproductie, standbouw en industrie.

Of het nu een eigen ontwerp of een ontwerp van een klant is, een bijzonder eindproduct is gegarandeerd!

Duurzaam en 100% recyclebaar

Bij de productie wordt nadrukkelijk gelet op het hergebruik van het restmateriaal. Als het restmateriaal krijgt een functie in nieuwe projecten of wordt volledig gerecycled. Naast dat het materiaal voor 98% uit licht bestaat is het ook nog eens 100% te recyclebaar!

Hoe wordt EPS gemaakt?

Wil je zien hoe EPS ontstaat en gemaakt wordt? Bekijk dan dit leuke filmpje van het ZAPP programma KLOKHUIS, duidelijker kunnen wij het niet vertellen.

Documentatie

Op de site van Stybenex, de branchevereniging van Nederlandse Fabrikanten van EPS, zijn veel brochures te downloaden over de eigenschappen van dit unieke materiaal van: https://stybenex.nl/downloads/