Over Ons

Historie

Oog voor vorm en de liefde voor design, dat kenmerkte ondernemer Kerst Koopman begin jaren ’70 toen hij startte met zijn bedrijf in kunststof meubilair en andere toepassingen. Vrij denken en spelen met bestaande materialen als PVC rioolbuizen, het was een tijd van ontdekken en proberen. In zijn werkplaats ontwierp en vervaardigde Koopman prachtig meubilair en objecten voor openbare ruimtes.

Kerst Koopman kunstof plantenbakkenĀ Ā Kerst Koopman kunstof plantenbakken (2)

Het bleek de basis voor wat later een groot bedrijf werd dat zich naast kunststof tevens specialiseerde in Roestvaststaal/RVS, met als belangrijkste producten meubilair en plantenbakken. Met de RVS plantenbakken lijn onder het label Superline, is het bedrijf van Kerst Koopman de afgelopen 15 jaar gegroeid tot een belangrijke speler in de markt van RVS toepassingen. Niet gek dat er een moment kwam dat Kerst Koopman BV zich uitsluitend als staal- producerend bedrijf wilde positioneren.Ā Vanaf januari 2014 is het bedrijf dan ook gesplitst in Koopman Metaal en Kerst Koopman Design, beiden met een eigen leiding, kennis en locatie in IJlst.

Van PVC naar EPS

De harde PVC kunststof materialen waar Kerst Koopman BV groot mee werd, zijn de afgelopen jaren vervangen door het duurzame piepschuim/EPS. Licht in gebruik, snijbaar in elke vorm en aangestuurd door de computer geeft het onbeperkte mogelijkheden in verwerking. Een materiaal dat na behandeling van een milieuvriendelijke coating zeerĀ duurzaam te gebruiken is voor diverse toepassingen. Omdat het materiaal zich zo goed leent voor ‘oneindige vrije vormen’ is een goed ontwerp de basis van elk kwaliteitsproduct dat Kerst Koopman Design aflevert.

In 2014 was het voor Theo ten KateĀ duidelijk, hij wilde als werknemer van Kerst Koopman BV zelfstandig gaan en de mogelijkheden van piepschuim/EPS verder verkennen. Want dat er vraag naar is, dat blijkt wel uit de flinke portefeuille aan klanten die ze de afgelopen jaren al opbouwden. Een eigen locatie, een zelfstandige spuitcabine en kantoor om de meubels, reclame en industriĆ«le objecten vorm te geven en af te werken.

Halverwege 2015 heeft Kerst Koopman Design het, reeds bestaande bedrijf, www.piepschuimletters.nl overgenomen. Aangezien de twee bedrijven al jaren samenwerkten was dit een eenvoudige keus. Door de overname heeft het bedrijf nu 3 grote contour snijmachines staan waardoor de klant nog beter en sneller bedient kan worden.