EPS plantenbakken voor binnentuin

De onmogelijke binnentuin

Op de eerste en tweede verdieping van een gebouw een tuin aanleggen, met als voorwaarde dat alle elementen door de lift moeten kunnen? Deze EPS plantenbakken bestaan uit losse onderdelen die op locatie zijn samengevoegd.

In opdracht van Nieuwkoop-Europe en Floranova hebben we voor het hoofdkantoor UPC Leeuwarden enorme plantenbakken mogen plaatsen. Het ontwerp is gemaakt door architecten bureau Paul de Ruiter.

De plantenbakken zijn gemaakt uit EPS / piepschuim om de vloerbelasting minimaal te houden. Daarnaast mochten er in het gebouw, dat in 2011 uitgeroepen is tot het duurzaamste gebouw, alleen maar milieuvriendelijke en duurzame producten gebruikt worden. Een eis waar de EPS plantenbakken perfect aan voldoen.

De plantenbakken zijn in delen van een meter gemaakt zodat ze precies door de deuren passen. Vervolgens zijn alle delen ter plaatse op de grond en aan elkaar verlijmd. Als laatst is het geheel voorzien van onze duurzame en waterdichte KKD polyurea coating en zijn de bakken afgespoten in kleur.

De, in totaal 9, plantenbakken fungeren tegelijkertijd als zit elementen voor het personeel die tussen het werk door kunnen ontspannen in deze unieke binnentuin.

Geef uw interieurarchitect de ruimte en denk eens aan de mogelijkheden van EPS / piepschuim.